Recept na Chilli con carne

Recept na Chilli con carne

Co budete potřebovat?

  • mleté maso 500 gramů (hovězí)
  • paprika 1 kus
  • cibule 1 kus
  • česnek 4 stroužky
  • koření chilli 1 lžíce
  • kmín římský 1 lžička (drcený)
  • majoránka 3 lžičky
  • vývar hovězí 200 mililitrů
  • rajčata sterilovaná 400 gramů
  • rajčatový protlak 100 mililitrů
  • fazole červené 400 gramů (ve slaném nálevu)
  • čokoláda hořká 2 kostky
  • olej 3 lžíce

    Postup přípravy

    1. Ve větším hrnci rozpalte olej a opečte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte chilli a římský kmín a krátce je orestujte, aby se rozvoněly a jejich chuť získala na intenzitě. Pak přidejte maso a zprudka ho opečte. Důkladně pracujte vařečkou, abyste rozdělili všechny slepené hrudky masa.

    2. Jakmile je maso zlatavé, přidejte na kousky nakrájenou papriku, rajčata, protlak a vývar. V polních podmínkách si výjimečně můžete pomoci polotovarem. Promíchejte, osolte, přikryjte pokličkou a duste za občasného míchání asi 20 minut. Přidejte majoránku, a pokud je v hrnci příliš tekutiny, nechte ji odpařit (správné chilli by mělo mít krémovou konzistenci). Opepřete, vmíchejte čokoládu a fazole, nechte ještě asi 10 minut prohřát. Ideální přílohou je čerstvý chleba.